Privé gedragsconsult aan huis

Hondengedragskundige Daisy Veen

Leer je hond écht begrijpen -en sturen met jouw energie en lichaamstaal.

8+ jaar
ervaring

Over de jaren hebben wij met zo goed als álle hondenrassen gewerkt.

Gecertificeerd
hondengedragskundige

Caesar Millan Academy 
Cheri Lucas Mentorship Program
Tom Davis Upstate Canine Academy

1.100+
consulten

Wedden dat we jouw vraagstuk al eerder succesvol hebben kunnen oplossen..?

Yes we do.

Reken maar dat wij de connectie tussen jou en je hond kunnen herstellen.

De lijst ‘hopeloze’ hondeneigenaren voor wie wij een wezenlijk verschil hebben kunnen maken is lang. Vaak blijkt dat er voorafgaand aan ons contact al veel tevergeefs initiatief ondernomen is; (puppy)cursussen, zelfhulp boeken, YouTube etc.    

Inspanningen met de beste intenties die meestal veel energie, investeringen en vooral frustratie gekost hebben, maar simpelweg niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Maar de aanhouder wint  -onze ervaring én belofte is dat in de meeste gevallen één consult voldoende is om de hardnekkig gedrag te analyseren, -verklaren én op te lossen.

 

Daisy Veen

Problematiek waarmee wij jou kunnen helpen:

Komen één of meerdere zaken jou bekend voor?

Des te beter: tijdens onze gedragsconsulten pakken we samen oorzaak van het probleemgedrag aan, en reiken wij jou een eigen methodiek aan om dit voortaan zèlf te kunnen controleren.

Gedragsconsult Rocky

Rocky, een onzekere herder die uitviel naar honden en erg hoog in zijn energie en bloedlijn zit,  had duidelijk meer leiderschap nodig. Het eerste consult bij Rocky liep iets anders af dan gepland, vandaar dat we voor de veiligheid nu de muilkorf hadden ingezet.

Ondanks dat hij bepaalde oefeningen heel goed kon, was ontspannen wandelen geen optie. Zijn baasje probeerde hem af te leiden met koek of een bal – hetgeen soms lukte, maar meestal niet. Per saldo werd het dus vaak omlopen wanneer er een andere hond in de buurt was. Door alle opgebouwde frustratie was Rocky bijna neurotisch. Als hij moest wachten ging hij volop in de riem bijten en omdat dit nu niet kon uitte hij zijn frustratie op mij of op zijn baasje .

We hebben hard gewerkt wat soms inhoudt dat je door de moeilijke stukken heen moet om balans en rust te creëren. Maar het resultaat mag er zijn, en dat is voor iedereen veel fijner -niet in de laatste plaats voor Rocky zelf!

Bella

Na een gedragsconsult is besloten om Bella bij ons te brengen voor interne opname. Ondanks dat haar baasjes ervaren waren en al meerdere honden hadden gehad, was Bella niet te sturen.  Dit betekende dat het in huis vaak erg onrustig was en dat zelfstandig wandelen met Bella voor de vrouw eigenlijk niet meer verantwoord was.

Bella viel luidkeels uit naar fietsers en alles met wieltjes werd achtervolgd.
Tijdens de interne training zijn we aan de slag gegaan om dit patroon te doorbreken -niet  vanuit fysieke controle, maar juist door een samenwerking te creëren.

Bella moest leren om grenzen én regels te accepteren. Het is simpelweg niet haar taak om alles en iedereen weg te jagen. Daarna volgde training aan de baasjes om de nieuwe aanpak  ook zelfstandig aan Bella over te dragen. Met geweldig resultaat! Nu is het alleen een kwestie van consequent zijn, én natuurlijk blijven doorgaan met trainen!

Starten met een consult?

Plan deze dan vandaag nog in!

Over mij

Na een jarenlange periode waarin ik werkzaam was als veterinair assistente, deed ik in 2014 mijn examen en mocht ik mezelf vanaf dat moment officieel ‘hondengedragskundige’ noemen. Sindsdien heb ik mijn kennis uitgebouwd met allerhande stages en vervolgopleidingen, maar het meeste heb ik van de honden zelf mogen leren; een proces dat zich nog iedere dag opnieuw voltrekt.

De beste trainingstechniek..?

Binnen hondentraining bestaan er vele ‘scholen’ en filosofiën, waarvan ik met de meesten zelf praktijkervaring heb opgedaan. In mijn optiek is er echter niet één zaligmakende benadering. 

Iedere hond én eigenaar is anders; en daarom vergt iedere unieke connectie een eigen aanpak. Maatwerk dus, waarbij ik je technieken aanreik die bij jou passen. 

Want als jij je goed voelt -zelfverzekerd en ontspannen- zul je jouw hond in diezelfde staat kunnen brengen -en waarschijnlijk versteld staan hoe snel het leerproces vanaf dan verlopen kan!

Exact dàt is waar wij jullie stap voor stap naartoe gaan begeleiden -en waarom wij dit oprecht nog steeds het allermooist denkbare werk vinden…  

Yes we do!

Trainingen en vervolgopleidingen

Fundamentals of Dog Behavior  1 & 2
Santa Clarita, California – Caesar Millan

Train the Trainer – Mentorship Program
Templeton, California – Cheri Lucas

Behavorial Modification Training Academy
Clifton park, New York – Tom Davis

Wat mijn klanten zeggen

Leer je hond écht begrijpen -en sturen met jouw energie en lichaamstaal.

Gedragsconsult aan huis:
inhoud & aanpak

Om het gedrag van je hond en de terugkomende problemen goed aan te kunnen pakken starten we met een complete inventarisatie van de huidige problematiek en de context. Als we vervolgens actief gaan werken zul je ervaren hoe belangrijk (jouw eigen) energie en lichaamstaal zijn. Het vormt de basis om inzicht te verkrijgen in wát je hond doet, en waarom.

Fase 1. Analyse

Fase 2. Maatwerk

Fase 3. Follow up

Gedragsconsult

250
  • 2 uur coaching bij jou thuis of op locatie
  • Complete checklist tips & tricks als PDF
  • 0,55 kilometervergoeding

Klaar om te starten?